Google Shopping lanseras till julhandeln i Sverige

Facebooktwitterlinkedinmail

I mars tidigare i år spekulerade jag i om Google Shopping kommer till Sverige och nu till julhandeln är det dags. Genom lanseringen av Product Listing Ads (som Google Shopping är byggt på) så kommer vi under det närmsta året får ett mycket spännande e-handelsår tror jag.

Googles inträde med Google Shopping kommer att påverkar framförallt prisjämförelsetjänsternas dominans på det organiska produktsöket eftersom att deras synlighet blir mindre pga de nya annonsytorna. Vidare så kommer ännu mer pengar av e-handlarens annonsbudget att hamna i Googles fickor. Vad jag har sett hittills så verkar inte tjänsten vara implementerad för mobila enheter. Någon som kan bekräfta eller dementera?

Vill ni veta mer hur jag ser på inträdet så gäller mycket i mitt inlägg fortfarande så läs gärna det.

Det närmsta året kommer vi se konsekvenserna för både handlare, prisjämförelsetjänster och konsumenter. Stay tuned.