Facebook Home – vem hotas mest?

Facebooktwitterlinkedinmail

På många sajter skrivs idag om Facebook Home och vilket hot det kommer utgöra för Googles android strategi och vilka funktioner som inkluderas.

Det finns dock några djupare analyser såsom denna från Forbes, Facebook Fires Bazooka Against Google, Apple, Microsoft and BlackBerry.

Nigam Arora gör samma analys som jag att det inte enbart är ett hot mot Google utan mot alla de stora spelarna. Det är som det skrivs i artikeln lite paradoxalt att det både är ett hot mot Google men samtidigt en differentierare för Samsung och övriga Android telefontillverkare gentemot Apple och iPhone.

Om man dessutom tar hänsyn till att Microsoft är delägare i Facebook känns det ju ganska naturligt att det även kommer för Nokia och Windows telefonerna. Att det har lägre prioritet med tanke på antalet telefoner på marknaden som kör Windows operativet är ju självklart.

Detta innebär ju att den stora förloraren kan vara Apple. Om Facebook Home skulle visa sig bli en succé så är de unga konsumenterna, som är de mest frekventa användarna av sociala medier, inte sena med att byta plattform.

Vad tror ni?