Facebook en plats för att söka jobb eller göra nyrekryteringar?

Facebooktwitterlinkedinmail

Läste en artikel om att Facebook skulle kunna bli ett hot mot LinkedIn när det gäller rekryteringsannonser och jobbsökande men jag är precis som artikelförfattaren mycket tveksam till detta.

Även om sociala medier gör att jobb och fritid vävs samman och våra yngre generationer har en väldigt transparent attityd till vad man visar och skriver på Internet så tror jag det finns vissa begränsningar i vad man vill göra när man är yrkesarbetande.

Facebook är min privata sfär som jag delar med mina vänner och som jag ser som icke jobbrelaterad.

LinkedIn är min yrkesmässiga sfär som jag använder för att nätverka med mina yrkeskontakter.

Om jag skulle börja använda Facebook som bas för uppdragssökande eller jobbsökande så innebär det ju att jag isåfall skulle vilja ha två typer av profiler: min yrkesmässiga profil och min privata profil. Jag vill kanske inte bland festbilder med mina vänner med en komplett CV som beskriver vad jag har gjort i mitt yrkesliv. Är två helt olika saker. Jag har lite svårt att se mig själv blanda detta och vara så transparent mot potentiella arbetsgivare och uppdragsgivare.

För mig känns det rätt bra att kunna ha detta separerat som det är idag och inte behöva blanda och hela tiden kanske behöva göra ett ställningstagande kring hur jag vill sprida viss information.

Hur ser ni på detta?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.