Erfarenheter efter en dag med Office 2013

Facebooktwitterlinkedinmail

Då har jag börjat få lite kläm på Office 2013 och det blir både rosor och ris.

Plus:

  • Integrationen med Skydrive från Word, Excel och Powerpoint är klockren och fungerar jättebra. Tycker även att gränssnittet har rensats upp och förenklats.
  • Konverteringen av PDF filer i Word är också en mycket bra funktion.
  • Autofyll funktionen i Excel gör mig nästan tårögd. 🙂
  • Detsamma gäller Snabbanalysen och rekommenderade Diagram vilket gör Excel 2013 nästan i sig själv till ett mini Business Intelligence system utan några andra verktyg.
  • Föredragshållarvyn ger betydligt bättre stöd vid presentationer än tidigare

Det mest negativa gäller Outlook och berör framförallt dig som både Google produkter i kombination med Outlook. I Outlook 2010 har denna kombination fungerat utmärkt antingen direkt eller i kombination med freeware. Det stora problemet gäller synkronisering av kontakter och kalendrar där Google har skrotat produkten Google Sync.

Som det ser ut nu så har jag inte funnit någon lösning till hur jag skall kunna synkronisera mina kontakter i Outlook och mina Gmail kontakter. Detsamma gäller kalendrarna.

Det innebär ett antal problem:

  • Kalendern i Outlook uppdaterar inte min Google Calendar och vice versa
  • När jag skickar mail från Outlook så får jag inga historiska förslag baserade på mina kontakter i Gmail utan allting får byggas upp från början.

Vidare så har jag haft några andra problem:

  • Om alla foldrar ligger i en hierarkisk struktur under Inboxen så måste rot foldern ändras till Inbox annars får man inte över några mail (bara folder strukturen syns). Finns dock workaround på denna.
  • Signatur katalogerna heter av någon anledning olika trots att jag kör svensk version i både Outlook 2010 (signaturer) och Outlook 2013 (signatures). Detta löste jag genom att kopiera signaturerna från den ena foldern till den andra.

Reviderar denna post senare med mer information.